МОБИНГЪТ, АГРЕСИЯТА И УЧЕНЕТО ЧРЕЗ ПРЕЖИВЯВАНЕ

 

СЕМИНАР

 

Тази програма е съвместен продукт на Номадия, сдружение „Център за учене чрез преживяване” и Института по Преживелищна педагогика в Касел /Германия. В рамките на семинара се опитахме да открием решения на наболели проблеми като враждебност, агресия, слагане на етикети във формата на ученето чрез преживяване. Зададохме си въпроси като какво и как бихме могли да провеждаме оф- и онлайн с нашите групи, така че да работим в посока развиване на социално-емоционалните им умения, развиване на емпатия и загриженост в обществото? Отговорихме си, като създадохме концепцията за този семинар, защото сме убедени, че адаптацията към промените и готовността за промяна са от ключово значение в настоящето - такова, каквото е.

 

Семинарът се провежда в рамките на 3 срещи по 3ч. в периода от 18 до 21 часа. Между срещите участниците получават малки задачки за изпълнение, които се обсъждат следващия път  с цел рефлексия и трансфер на преживяното в ежедневието.

 

В рамките на семинара участниците ще се запознаят със следните теоретични теми, както и с редица игри - упражнения които биха могли да използват със своите ученици, курсисти, обучаеми, екипи:

                                                                                    

  • Разпознаване на явлението Мобинг
  • Ролеви игри и емоции
  • Основни принципи на УП като превенция на мобинга и агресията
  • Темата за доверието
  • Методи на рефлексия и различни инструменти за рефлексия

 

Основната ни идея е всичко да бъде лесно приложимо; лесно за организиране от гледна точка достъпност – затова избрахме града и собствения квартал /улица като основно пространство; и най-вече да носи добавената стойност за нашите участници, припознати от нас като основния двигател на промяната, към която се стремим.

 

Обучението е много подходящо както за учители по всякакви предмети, така и за тренери, инструктори, социални работници, студенти и всички, които работят с групи хора и имат нужда от нови импулси и идеи в посока неформално учене, учене чрез преживяване, развиване на емоционална интелиентност и други. Обучението е подходящо и за завършилите цялостния курс Инструктор сред природата с надграждащи теоретични аспекти и идеи.

 

В края на семинара участниците получават немски сертификат, издаден от партньорите ни от Института по преживелищна педагогика в Касел /Германия / Institut für Erlebnispädagogik (IfEP): cvjm-hochschule.de (cvjm-hochschule.de) и папка със споделени материали.

 

Ето основните акценти на това обучение:

 

Провеждане: онлайн

 

Дати: 13.10.2021; 20.10.2021 и 27.10.2021 /всяка сряда в продължение на 3 седмици

 

Цена: 230лв.

 

Цената включва: концептуална програма, споделени материали, немски сертификат, ДДС

 

Поръчайте и подарете ваучер с това обучение. За допълнителна информация 0896 834018.

 

Забележка: Възможно е плащане на вноски!

 

Водещ обучението: Румяна Георгиева /сертифициран инструктор по методите на преживелищната педагогика, лицензиран от  Института по преживелищна педагогика към университета  CVJM /Касел; специалист в Урбанна преживелищна педагогика /Сити Баунд и Ориентираност към процесите.

 

Записване: изпратете ни имейл на office@nomadia.bg или ни се обадете на телефон 0896834018. При записване се сключва договор и се внася капаро в размер на 30% от сумата. Крайният срок за записване е 05.10.2021г.

 

Група: минимален брой на групата 6 човека. Максимален брой на групата 20 човека.

 

Форма за запитвания

Форма за запитвания

Изпрати