УЧЕНЕ ЧРЕЗ ПРЕЖИВЯВАНЕ В НОВАТА РЕАЛНОСТ /втора сесия

 

НОЕМВРИ - ДЕКЕМВРИ 2021

 

СЕМИНАР 

 

Тази програма е съвместен продукт на Номадия, сдружение „Център за учене чрез преживяване” и Института по Преживелищна педагогика в Касел /Германия. В рамките на семинара се опитахме да адаптираме формата на ученето чрез преживяване към новата реалност, задавайки си въпроси като какво и как бихме могли да провеждаме онлайн? Възможно ли е въобще този формат да се преструктурира към дигиталния свят? Отговорихме си, като създадохме концепцията за този семинар, защото сме убедени, че адаптацията към промените и готовността за промяна са от ключово значение в настоящето - такова, каквото е.

 

Семинарът се провежда в рамките на месец или 5 срещи по 3ч. в периода от 18 до 21 часа. Между отделните срещи участниците получават малки задачки за „домашно”, които се обсъждат при следващата среща  с цел рефлексия и трансфер на преживяното в ежедневието.

 

В рамките на семинара участниците ще се запознаят с пет основни теоретични теми, както и с редица игри - упражнения които биха могли да използват със своите ученици, курсисти, обучаеми, екипи:

                                                                                    

  • Основни принципи на Ученето чрез преживяване /УП и история на УП
  • Кооперативни упражнения и групова динамика
  • Моделът на зоните на ученето
  • Комуникацията в новата реалност и ориентираност към процесите
  • Рефлексия и модели на трансфер на преживяното в ежедневния живот

 

Практическите задачи са със следните основни акценти: да са лесно приложими; да са лесни за организиране – в тази връзка избрахме града и собствения квартал /улица като основно пространство; да има адаптирани упражнения за комуникация в новата реалност; да има адаптирани упражнения с движение в новата реалност.

 

Обучението е много подходящо както за учители по всякакви предмети, така и за тренери, инструктори, социални работници, студенти и всички, които работят с групи хора и имат нужда от нови импулси и идеи в посока неформално учене, учене чрез преживяване, развиване на емоционална интелиентност и други. Обучението е подходящо и за завършилите цялостния курс Инструктор сред природата с надграждащи теоретични аспекти и идеи.

 

В края на семинара участниците получават немски сертификат, издаден от партньорите ни от Института по преживелищна педагогика в Касел /Германия / Institut für Erlebnispädagogik (IfEP): cvjm-hochschule.de (cvjm-hochschule.de) и папка със споделени материали.

 

Ето основните акценти на това обучение:

 

Провеждане: присъствено /онлайн

 

Дати: 17.11.2021-15.12.2021 /всяка сряда в продължение на 5 седмици

 

Цена: 380лв.

 

Цената включва: концептуална програма, споделени материали, немски сертификат, ДДС

 

Поръчайте и подарете ваучер с това обучение. За допълнителна информация 0896 834018.

 

Забележка: Възможно е плащане на вноски!

 

Водещ обучението: Румяна Георгиева /сертифициран инструктор по методите на преживелищната педагогика, лицензиран от  Института по преживелищна педагогика към университета  CVJM /Касел; специалист в Урбанна преживелищна педагогика /Сити баунд и Ориентираност към процесите.

 

Записване: изпратете ни имейл на office@nomadia.bg или ни се обадете на телефон 0896834018. При записване се сключва договор и се внася капаро в размер на 30% от сумата. Крайният срок за записване е 05.09.2021г.

 

Група: минимален брой на групата 8 човека. Максимален брой на групата 15 човека.

 

Ето и някои от отзивите от курсистите от първата сесия:

 

На въпроса „Кое беше вашето лично откритие?“ получихме следните отговори: …Винаги има нещо, което не знаем /Майа/… Онлайн може да бъде много по-практически устроено /Алина/ … За пореден път се убеждавам колко невероятен начин за обучение е ученето чрез преживяване… и как в края на „урока“ всички участници са открили нещо … и си тръгват с пълни ръце и души от това нещо /Айлин/…

„Кое беше за вас право в целта?“ Всичко… Картите, с които започвахме всеки път… Легото … Смяната на ябълката …

„Постигнахме ли целта си според вас семинарът да има голяма практическа стойност и да можете лесно да прилагате наученото?“ Да! /Диана/ … Да, беше много практически ориентиран и ще използвам доста неща, които осъзнах. /Другата Диана/ … Да, дори веднага изпробвах две от тях! /Ели/…

 

И още: …беше толкова обхватно. Поклон /Тодор/… Обнадеждаващо ми действа, защото последните месеци онлайн общуване с възрастни … странно, имаш чувството, че си много отдалечен от другите хора и че онлайн общуването е само такова, а реално може да не бъде… това е откритието. Не е задължително да е чак толкова дехуманизирано това онлайн общуване /Рени/ … Аз бях от хората, които не вярваха, че ще се случи и онлайн, но наистина го изживях /Ели/… Те – колегите ме гледат с едно съжаление, че имам обучение… и аз като им кажа, , че обучението е забавно /Теди/… Имах възможност да преосмисля някои неща … като формулировки, като модели… неща, които не са ми непознати, но сега ги слагам по-добре на мястото им… си давам сметка, че е изключително ценно създаването на преживяване, възможността при споделяне да се чуе друга гледна точка /Диана/ … Много емоции преминах през този един месец… надмогнах себе си /Рада/…

 

 

Форма за запитвания

Форма за запитвания

Изпрати