„Силно вярвам, че всички се раждаме с изключителни природни таланти, но колкото повече прекарваме в този свят, толкова повече губим връзката си с тях. Ирония е, че една от основните причини това да се случва е образованието. В резултат прекалено много хора не откриват своите собствени таланти и на практика не знаят какво са способни да постигнат.“

В горепосочения цитат на Кен Робинсън от книгата „Елементът“ в синтезиран вид срещаме основните проблеми на нашето съвременно образование. Образование, което за съжаление унифицира хората, което изгражда толкова силни стереотипи, които впоследствие цял живот не успяваме да преодолеем.

Преживелищното обучение, известно като учене чрез съпреживяване или като учене чрез правене, въвежда една различна концепция по отношение на образованието. Само по себе си то представлява всъщност набиране на нови знания и умения на базата на новопридобития опит, на базата на експериментирането, на базата на развиването както на способността за работа в екип, така и на индивидуалните качества на всеки отделен човек.

Изхождайки от дългогодишния ни опит в тази сфера ние – екипът на Номадия сме убедени, че с помощта на методиката на преживелищното обучение Вашите деца ще развият, а не загубят най-ценните си качества, ще изживеят незабравими мигове със своите приятели, ще придобият много нови знания и умения, ще се докоснат до най-съкровените ценности на човешкото общество.

Изучаването на света и заобикалящата ни среда е важна част от обучението на децата. Природата предоставя възможност децата да натрупат опит, като им предлага дейности, които са сензитивно наситени и богати на преживявания и лесно ангажират вроденото им любопитство и въображение.

Преживелищното обучение е подходящо за най-различни възрастови групи – от детската градина до ...99 години. Тази нова методика е силно приложима при тийнейджърите и при децата на 12-13 години, за които работата в екип е истински трудно предизвикателство.

КАКВО ПРЕДЛАГАМЕ?

 

Преживелищно обучение всяка седмица, в рамките на един месец или през ваканцията

 

КОГА           Срещи в месеца в удобен ден и час

КЪДЕ          В парка - на открито, под слънчевите лъчи и сянката на дърветата, а ако вали ще се приютим на сухо място

ТЕМИТЕ     Всяка среща протича под свой собствен знак, като темите са съобразени с интересите и възможностите на съответната възрастова група. /рециклиране; животните в градската джунгла; изкуство в движение; безопасни спортни щуротии; стрелба с лък, въжеиграчи – балансиране на лента/слаклайн и много други/

 

В края на всяко преживяване за нас е важно да чуем мнението на децата, а след приключване на четирите теми Вие получавате от нас информация от това преживелищно обучение под формата на доклад.

 

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ОТ НОМАДИЯ

1. Преживелищно обучение – учене чрез правене и съпреживяване 2. Преживелищно обучение през Ваканцията, а защо не и през цялата година

ДОПЪЛНИТЕЛНО ОБУЧЕНИЕ ПО ПЪРВА ДОЛЕКАРСКА ПОМОЩ

 

Обучението по първа долекарска помощ има за цел да изгради адекватно поведение в извънредна ситуация до пристигането на специализирана медицинска помощ. Това обучение не квалифицира участниците като медицински лица, а спомага за запазването на самообладание и разумна първа реакция при различни инциденти с деца.

Обучението съдържа следните компоненти: теория и практика в първата долекарска помощ (третиране на отворени и затворени рани, видове превръзки и шиниране, сърдечен масаж, третиране на шоково състояние и припадъци, транспортиране на пострадал).

В обучението се разиграват реални ситуации с помощта на специализирано оборудване и мултимедия. Обучението се провежда в рамките на 6 учебни часа в удобно за участниците време (делнични дни или съботно-неделни). Водещите са действащи лекари с дългогодишна практика.

Наши клиенти са: ЧУ „Дрита”, 167 ОДЗ „Малкият принц”, 67 ОДЗ „Мечо Пух”, ОДЗ „Талант”, 98 ОДЗ „Слънчевото зайче”, 14 ОДЗ „Карлсон”, 24 ОДЗ, 17 СОУ „Дамян Груев”, 53 ЦДГ „Света Троица”, частна детска градина „Германи”, 64 ЦДГ „Вяра, надежда и любов”, 93 ОДЗ „Чуден свят“, 30 ОДЗ „Радецки“, 71 СОУ „Пейо Яворов“, 200 ОУ „Отец Паисий“, 124 ЦДГ „Бърборино“, 67 ЦДГ „Чучулига“, 8 СОУ „Васил Левски“, ЦДГ 37 „Простор“, ЦДГ 2 „Кременица“, ЦДГ 32 „Светлина“, 136 ЦДГ „Славия“, 134 ЛДГ „Венелин Иванов“ , ЧДГ „Пролет“, ЧДГ „Славейче“, 80 ОДЗ „Приказна калина“, 7 ЦДГ и др. и др.

Цената на обучението е 480лв. с ДДС при група до 10 човека и 780лв. с ДДС при група до 20 човека. При група над 20 човека се доплаща по 39лв. на допълнителен участник. При група над 30 души изготвяме индивидуална оферта.

Цената включва: медицинско лице-водещ на обучението, наем на специализирана екипировка, сертификат за проведеното обучение.

Форма за запитвания

Форма за запитвания

Изпрати