ПРЕЖИВЕЛИЩНАТА ПЕДАГОГИКА В НОВАТА РЕАЛНОСТ

ПРЕЖИВЕЛИЩНАТА ПЕДАГОГИКА В НОВАТА РЕАЛНОСТ

 

ОНЛАЙН СЕМИНАР

 

Тази програма е съвместен продукт на Номадия, сдружение „Център за учене чрез преживяване” и Института по Преживелищна педагогика в Касел /Германия.

Семинарът се провежда в рамките на малко повече от месец или 5 онлайн срещи по 3ч. Между отделните срещи участниците получават малки задачки за „домашно”, които се обсъждат при следващата среща  с цел рефлексия и трансфер на преживяното в ежедневието.

 

В рамките на семинара участниците ще се запознаят с пет основни теоретични теми, както и с редица игри - упражнения които биха могли да използват със своите ученици, курсисти, обучаеми, екипи:

 

  • Основни принципи на Преживелищната педагогика /ПП и история на ПП
  • Сити баунд или възможностите на Преживелищната педагогика в града
  • Моделът на зоните на ученето
  • Комуникацията в новата реалност и ориентираност към процесите
  • Рефлексия и модели на трансфер на преживяното в ежедневния живот

 

Практическите задачи са със следните основни акценти: да са лесно приложими; да са лесни за организиране – в тази връзка избрахме града и собствения квартал /улица като основно пространство; да има адаптирани упражнения за комуникация в новата реалност; да има адаптирани упражнения с движение в новата реалност.

 

Обучението е много подходящо както за учители по всякакви предмети, така и за тренери, инструктори и всички, които работят с групи и имат нужда от нови импулси и идеи в посока неформално учене, учене чрез преживяване, развиване на емоционална интелиентност и други. Обучението е подходящо и за завършилите цялостния курс Инструктор сред природата с надграждащи теоретични аспекти и идеи.

 

В края на онлайн семинара участниците получават немски сертификат, издаден от партньорите ни от Института по преживелищна педагогика в Касел /Германия / Institut für Erlebnispädagogik (IfEP): cvjm-hochschule.de (cvjm-hochschule.de) и папка със споделени материали.

 

Ето основните акценти на това обучение:

 

Провеждане: онлайн

 

Дати: 02.02.2021-02.03.2021 /всеки вторник в продължение на 5 седмици

 

Цена: очаквайте скоро!

 

Цената включва: концептуална програма, споделени материали, немски сертификат, ДДС

 

Водещ обучението: Румяна Георгиева /сертифициран инструктор по методите на преживелищната педагогика

 

Записване: изпратете ни имейл на office@nomadia.bg или ни се обадете на телефон 0896834018. При записване се сключва договор и се внася капаро в размер на 30% от сумата.

 

Група: минимален брой на групата 10 човека. Максимален брой на групата 20 човека.

 

  • ПРЕЖИВЕЛИЩНАТА ПЕДАГОГИКА В НОВАТА РЕАЛНОСТ

Форма за запитвания

Изпрати