ЕЗИКОВИ ЛАГЕРИ 2019

 

 

ЕЗИКОВИ ЛАГЕРИ В СЕЛО ГОДЛЕВО

 

1-ва смяна /16-22.06.2019г. Програма „Оцеляване в дивата природа“ - местата са изчерпани!

 

2-ра смяна /23-29.06.2019г. Програма „Кухня на открито и аутдор специалитети“

 

3-та смяна /21-27.07.2019г. Програма „Приятели на околната среда“

 

4-та смяна /25-31.08.2019г. Програма „Приятели на гората“

 

Какво ще правят децата?

 

Ще учат по забавен и игрови начин английски език по четири часа на ден. По време на дневните занимания децата ще работят в екип, ще подготвят презентации, ще комуникират непрекъснато с придружаващите ги учители, както и с персонала на хотела. Така ще им помогнем да започнат да изграждат самостоятелност, критично и творческо мислене и умения за социализиране на различни нива. С всяка група ще има учители от езиков  клуб “Мери Итън”, както и инструктор от екипа на “Номадия”. В края на лагера всеки ще получи подарък, който ще може да персонализира. Всяка смяна има своя програма, в рамките на която се работи по съответните теми.

 

 

Програма „Оцеляване в дивата природа“ /Survival skills /16-22.06.2019г. В тази програма ще се научим как да се ориентираме по компас и карта, как да разпознаем дадена местност на картата, как да намерим път обратно към цивилизацията и как да използваме ефективно познанията си за природата. Ще поговорим и за важни въпроси на тема оказване на първа помощ, ще научим или ще си припомним как работи тялото ни, коя е нормалната температура, колко вода трябва да пием и каква храна е най-добре да ядем. Ще бъде наистина приключенско!

 

Програма „Кухня на открито и аутдор специалитети“ /Outdoor cooking /23-29.06.2019г. Какво можете да сготвите, когато сте далеч от кухнята, нямате фурна и котлон, нито пък множество готварски съдове или книги? Оказва се - много! Готварските книги ще ги сътворим сами, ще си направим истински горски хляб по стара българска рецепта. Освен това ще поговорим за билките и как ни помагат да сме здрави, ще си направим сами чай от собственоръчно набрани билки и ще го сварим според индивидуалните ни здравословни нужди.

 

 

Програма „Приятели на гората“ /Forest friends /21-27.07.2019г. В тази седмица ще поговорим за обитателите на гората. Основна тема ще бъдат мечките, а разходката до природния парк за танцуващи мечки “Белица” е основна точка в програмата ни за този период от лятото. Ще помислим за това кои са нощни и дневни животни и какво точно правят нощните животни през нощта. Ще направим разликата между широколистни и иглолистни дървета и ще ги търсим из гората, като се опитваме да различим бор от ела и кедър, както и бук от дъб и ясен - по листата, игличките или шипарките.

 

 

Програма „Приятели околната среда“ /Nature’s friends /25-31.08.2019г. В този модул децата ще научат за много традиционни и нови начини за опазване на околната среда; ще разберат значението на понятието “потребител” и ще обсъждаме как потребителското ни общество допринася за пилеенето на ресурси и замърсяването на околната среда. Ще поговорим по темата anticonsumerism и ще видим, че когато си сред природата, можеш да прекараш времето много по-достойно, без да изразходваш прекалено много ресурси. Ще се запознаем с начина да рециклираме хартия и други интересни занимания.

 

 

И още малко важна информация:

 

 

За да запишете детето си за нашите лагери, то трябва да отговаря на следните условия: Да е на възраст между 7 и 14 години; да е в добро здравословно състояние. На всички родители при записване ще бъде предоставен списък от необходимите принадлежности, които да подготвят в багажа на детето, както и програма за провеждане на събитията по дни. Транспортът се поема от родителите - така родителите сами ще се запознаят с условията, в които детето ще прекара една седмица от лятото си. Лагерът ще се проведе при сформирана група от минимум 15 деца. По време на лагера с децата непрекъснато има обучени инструктори, които могат да оказат първа долекарска помощ в случай на нужда. Допълнително родителите попълват анкетна карта за общото здравословно състояние на тяхното дете, в която дават необходимата информация относно алергии, непоносимост към някои храни и т.н. При необходимост децата се закарват до болницата в Разлог.

 

Записването става в нашия офис на улица „Черни Лом” №10 или на телефоните: 0896 834018; 0896 834017.

 

Настаняването е в хотел „Припеците“ /село Годлево.

 

Децата имат нужда от съвсем малко джобни пари, тъй като имат осигурени четири хранения на ден. Добре е да не се носят ценни предмети и телефони, защото те могат да бъдат загубени или намокрени. Контактът с родителите се осъществява веднъж на ден в периода 18-20.00ч. През останалото време телефоните се съхраняват при придружаващите възрастни. През останалото време родителите ще имат непрекъснат контакт с ръководителите на лагера.

 

Лагерът струва 430лв. на дете при записване до 31.1.2019г. и 460лв. при записване след 31.1.2019г.

 

Цената включва: 4 часа английски всеки ден, шест дни настаняване на база пълен пансион със закуска, обяд и вечеря; следобедна закуска - плод; асистенция на инструктори от „Номадия“ и преподаватели по английски език от езиков клуб „Мери Итън“; застраховка; специализирана екипировка – занимателни игри и др.; подарък.

 

Важно: до 31.12.2018г. можете да ползвате и отстъпка за ранни записвания. Ако запишете Вашето дете и платите капаро 140лв., цената на лагера става 430лв. По време на ранните записвания можете да ползвате само тази отстъпка. След като периодът изтече, отстъпка от 30лв. ползва второ дете от семейство.

 

Цената не включва: транспорт, храна и напитки извън основното меню, ДДС.

 

 

 

 

 

 

 

  • ЕЗИКОВИ ЛАГЕРИ 2019

Форма за запитвания

Изпрати