ИНСТРУКТОРСКИ КУРС 2018

 

 

NOMADIA ... FREE TO EXPLORE…

 

 

КУРС ЗА ИНСТРУКТОР НОМАДИЯ 2018г. /ДОПЪЛНИТЕЛНА КВАЛИФИКАЦИЯ

 

 

Сменете полето на Вашата изява! Станете част от нашия екип! Изживейте своето приключение с нас!

 

Преживелищната педагогика, известна като учене чрез съпреживяване или като учене чрез правене, въвежда една различна концепция по отношение на образованието. Само по себе си тя представлява всъщност набиране на нови знания и умения на базата на новопридобития опит, на базата на експериментирането, на базата на развиването както на способността за работа в екип, така и на индивидуалните качества на всеки отделен човек.

 

Изхождайки от дългогодишния ни опит в тази сфера ние – екипът на Номадия сме убедени, че с помощта на преживелищната педагогика хората и децата по-специално ще развият, а не загубят най-ценните си качества, ще изживеят незабравими мигове със своите приятели, ще придобият много нови знания и умения, ще се докоснат до най-съкровените ценности на човешкото общество. Методиката е подходяща за най-различни възрастови групи – от детската градина до ...99 години.

 

Програмата на курса е развита по модела, изработен от Немското сдружение по преживелищна педагогика. Съгласно изискванията на Сдружението за допълнителна квалификация на подобни кадри участниците се обучават в рамките на 150 учебни часа, разпределени в няколко модула. Този базисен курс дава най-основните знания и умения при работата като инструктор. В рамките му са включени 4 задължителни модула, които се провеждат в продължение на 4 уикенда в рамките на 5 месеца. Допълнително участниците преминават през 16-часово вечерно обучение по първа долекарска помощ и се запознават с някои основни правни и застрахователни аспекти в хода на работата.

 

-  Теоретичен модул 1въведение впедагогическите принципи на ученето чрез преживяване, история на преживелищната педагогика, различни знания и умения за работа с група – айсбрекинг, доверие, методика на Преживелищната педагогика, казуси, групови дискусии, ориентиране в процесите и групова динамика - 26 учебни часа /от петък 17.00ч. до неделя 18.00ч/. Дати:  31.05-02.06.2018г.

-  Теоретичен модул 2типовеактивности, подходящи при Преживелищната педагогика – слаклайн, водни игри, стрелба с лък, City Bound, рефлексия и анализ на преживяното, мениджмънт на риска и безопасността – 26 учебни часа /от петък 17.00ч. до неделя 18.00ч/. Дати: 28-30.06.2018г.

-  Модул Природа и околна среда – основни знания и умения за природата около нас и правилното поведение на човека в нея, природосъобразно къмпиране и бивакуване, изграждане на бивак, огън, екокауза, кухня на открито – 26 учебни часа /от петък 17.00ч. до неделя 18.00ч/. Дати: 30.08-01.09.2018г.

-  Планински модул – ориентиране в планината, правила на безопасност в планината, оказване на помощ в планината, работа с алпийска екипировка, скално катерене, боравене с въжета, въжена градина – висок и нисък въжен елемент, слаклайн активности, безопасност – 36 учебни часа/от четвъртък 17.00ч. до неделя 18.00ч/. Дати:26-29.09.2018г.

-  Първа помощ – 16 учебни часа /4 срещи по 4 учебни часа във времевия период от 18.00 до 20.30ч. в периода юни 2018г.

-  Изпитен модул – участниците получават казус, който трябва да разработят и да предложат решение /положат изпит върху придобитите знания и умения. Този модул се провежда в края на курса. Не можем да гарантираме, че всеки участник успешно ще приключи курса. Тези, които не се справят от първия път, ще получат възможност за повторно полагане на изпита – 20 учебни часа /събота и неделя от 10.00 до 18.00ч./. Дати: 12-13.10.2018г.

-  Модул практика – участниците са стажанти в някои от програмите на Номадия извън рамките на базисния курс

-  Профирилащи модули – допълнително инструкторите ще получат информация за допълнителни обучения, които ще могат да ги профилират в по-тесни „специалности“ и да ги доразвият в тези области. Например „воден модул“, „арт модул“, „пейнтбол“ и стрелби и други.

 

 

Организатор: Номадия ООД. Екипът ни е с дългогодишен опит в развитие на множество програми и с профилирани във всякакви области инструктори – планински водачи и спасители; водни спасители; инструктори по ски, катерене и алпинизъм; художествени педагози – художници и скулптури; педагози с дългогодишна практика в алтернативните методи при работата с деца; лекари; специалисти в преживелищната педагогика; родители; приятели; хора...

 

 

Целеви групи:

 

-  Всеки, навършил 18 години

-  Всеки, който иска да работи сред природата

-  Допълнителна квалификация за всеки, който иска да работи и работи с хора

-  Допълнителна квалификация за всеки педагог, учител, възпитател, социален работник

-  Допълнителна квалификация за всеки спортен аниматор, аниматор, треньор, тренер

-  За всеки с интерес към методиката на Преживелищната педагогика и различни алтернативни образователни програми

-  За всеки, който иска да изяви своята креативност

-  За всеки, който иска да изживее едно истинско приключение с нас

-  За всеки, който иска да стане инструктор в нашия екип!

 

 

Ползи:

 

-  Възможност за работа като „outdoor“ инструктор в Номадия

-  Възможност за работа като „outdoor“ инструктор

-  Нов поглед и методика при работата с деца в различни възрастови групи, с младежи и възрастни

-  Интересни възможности за развитие във връзка с вродената във всеки човек креативност

-  Много знания и умения, необходими за всеки, посмял да се отдалечи от масовото и да тръгне в посоката на алтернативното и индивидуалното

-  Интересни и незабравими приключения, игри и нови запознанства

-  Или иначе казано – един нов поглед и изява в личен и общностен план

 

 

Необходими условия за кандидатстване:

-  Участниците трябва да са навършили 18 години

Да изпратят на нашия имейл office@nomadia.bgавтобиография и мотивационно писмо

-  Да подпишат договор с нас

-  Да внесат авансово сумата от 30%

-  Важно – възможно е разсрочено плащане!

 

Телефон за контакт: 0896 834018 /Румяна Георгиева

 

Цена: по-малко от 10лв. на час или 1440лв. на участник за цялото обучение. Цената включва: настаняване в рамките на 4 уикенда от петък до неделя /единият – от четвъртък до неделя/, инструкторска асистенция, програма по модули, необходима екипировка за отделните модули извън личната екипировка, наем на помещение и организиране на вечерния курс по първа помощ, провеждане на изпитния модул, сертификат за преминат курс. Цената не включва: транспорт до локацията, лична екипировка, храна, напитки, ДДС.

Важно: възможно е разсрочено плащане!

 

Сертификат: Участниците с педагогическо образование получават сертификат Допълнтелна квалификация „Преживелищен педагог“. Участниците, които нямат педагогическо образование получават сертификат Основна квалификация „Преживелищен педагог“.

 

 

Форма за запитвания

Изпрати