ЛАГЕР ЗА МЛАДЕЖИ ПРЕЗ ЛЯТНАТА ВАКАНЦИЯ В ОСОГОВО /12-16.08.2019г.

 

 

Какво ще правят младежите?

 

Ще се учат да се ориентират с карта, с компас, по слънцето и по всякакви други признаци на природата. Ще бъдат поставени пред различни предизвикателства. Ще се учат да работят в екип. Ще направят преход в района. Ще имат множество задачи, стимулиращи вродената им креативност. Ще играят и ще се забавляват, ще намерят нови приятели...

 

 

И още малко важна информация:

 

 

За да запишете детето си за нашите лагери, то трябва да отговаря на следните условия: Да е на възраст над 13 години; да е в добро здравословно състояние. На всички родители при записване ще бъде предоставен списък от необходимите принадлежности, които да подготвят в багажа на детето, както и програма за провеждане на събитията по дни. Лагерът ще се проведе при сформирана група от минимум 12 деца. По време на лагера с децата непрекъснато има обучени инструктори, които могат да оказат първа долекарска помощ в случай на нужда. Допълнително родителите попълват анкетна карта за общото здравословно състояние на тяхното дете, в която дават необходимата информация относно алергии, непоносимост към някои храни и т.н. При необходимост децата се закарват до болницата в Кюстендил.

 

Записването става в нашия офис на улица „Черни Лом” №10 или на телефоните: 0896 834018; 0896 834017.

 

Настаняването е в комплекс „Трите буки“ в Осогово.

 

Младежите имат нужда от съвсем малко джобни пари, тъй като имат осигурени 3 хранения на ден. Добре е да не се носят ценни предмети и телефони, защото те могат да бъдат загубени или намокрени. Бихме искали телефоните да не се ползват по време на нашите активности.  

 

 

Лагерът струва 395лв. на участник.

 

Цената включва: транспорт; четири дни настаняване на база пълен пансион със закуска, обяд и вечеря; закуска и обяд петия ден; асистенция на инструктори от „Номадия“; застраховка; специализирана екипировка – занимателни игри и др.; подарък.

 

Цената не включва: ДДС.

 

 

 

 

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ОТ НОМАДИЯ

Летен палатков лагер за младежи – язовир Голям Беглик 2016г. Пирин 25-29.07.2016г.

Очаквайте скоро новите ни предложения!

Номади – свободни да опитваме, свободни да изследваме, свободни да играем...
Програмите на Номадия са създадени на базата на дългогодишния ни опит в сферата на преживелищното обучение или на така нареченото учене чрез правене или съпреживяване. В този контекст провеждаме нашите Зелени училища. По време на зелените училища децата научават повече за природата, за нейните обитатели и за нейната флора, за правилното поведение в планината, във водата, в групата. Децата създават много нови приятелства, изживяват заедно различни приключения, които ги зареждат с нов житейски опит, с много емоции и с много позитивни спомени. Програмите се провеждат на открито, като голяма част е и под формата на различни спортни активности. 


Ето и някои подходящи локации за зелени училища:
- Хотел „Орбел Спа“, гр. Добринище;
- Национална спортна база „Белмекен“;
- Екохотел „Здравец“;
- Хотел „Ален мак“, Мальовица и много други.

Еднодневни екскурзии:
- Биоферма „Чемерник” на билото на Стара планина, където ще се запознаем с една действаща ферма, ще се грижим домашните животни, ще видим, как се приготвят сиренето и киселото мляко.
- Трънската екопътека – екскурзия в живописното и непознато Краище. Пограничният район предлага множество знания за живота и природата на Трънския край.
- Чепан планина – в западна Стара планина. По-неизвестна, но изключително красива местност.
- Вазовата екопътека – преход по стъпките на дядо Вазов, които ще ни заведат до красивия водопад Скакля.
- Мальовица – един от най-красивите и емблематични върхове в историята на българския алпинизъм и туризъм.
- Витоша – преходи по стъпките на Щастливеца, които ще ни открият множеството богатства на нашата планина.
- Врачанския балкан – екопътеката на приказките и пещерата „Леденика”.
- И още много други...

Екскурзионни летувания:
- Пет- и седемдневни екскурзионни летувания в красавиците Рила, Пирин и Родопи. Ежедневни трекинги по планинските маршрути. Нощувки – в хижи. Запознаване с природните чудеса на България – Чудните мостове, Райското пръскало, покрива на Балканите – Мусала, живописните рилски и пирински езера. Да запазим и да заобичаме нашата природа...

Летни лагери:
- Едноседмичен лагер на Мальовица в Рила, в Пирин и Родопите. Преходи и опознаване на високата планина. Първи стъпки в скалното катерене. Нощуване в хижи или хотели.
- Лагери на морето и много други...

Летни палаткови лагери:
- Язовирите в Родопите – Голям Беглик, Широка поляна, Доспат, Ивайловград;
- Мальовица и др.

Всички програми могат да бъдат променяни и модифицирани.
*С одобрението на МОН.

 

 

СКИ УИКЕНДИ В ОСОГОВО

 

На фона на лъскавите курорти Банско, Боровец, Пампорово все повече българи търсят алтернативни начини за практикуване на любимите си зимни спортове. Планината Осогово е добър изход от тълпите и опашките. Центърът се намира на 20 км от Кюстендил. Най-дългото трасе е „Осогово” с дължина 910 м и среден наклон 30%. Денивелацията е 206 м. Изкачването на върха става едва за 3 минути със ски влек. Пистите предлагат добри възможности както за начинаещи, така и за напредналите скиори.

 

Ние от своя страна Ви предлагаме още:

 

-      Ски уикенди през януари и феврураи

 

-      Професионални ски учители

 

-      Групи в различни нива и възможности за каране за всеки опитен и неопитен скиор

 

-      Локация Осогово с нощувка в хотел „Трите буки“

 

-      Дати: 19-20.01.2019г.; 26-27.01.2019г. и 16-17.02.2019г.

 

-      Цена: 165лв. на уикенд (транспорт, застраховка, една нощувка с настаняване на база пълен пансион в хотел „Трите буки“, професионални ски учители в съотношение един учител – седем деца)

 

-      Цената не включва: лична ски екипировка – ски, обувки, щеки, каска, очила; карта за ски, ДДС.

 

-      Цена 3 уикенд пакета: 455лв.

 

 

Записването се осъществява до 15.01.2019г. в нашия офис на улица „Черни Лом” №10 или на телефоните: 0896 834018; 0896 834017. При записване се внася капаро от 30% от сумата. Обръщаме внимание,че местата са ограничени!

 

Необходими условия за записване на Вашето дете: детето да е на възраст между 7 и 15 години; Детето да е в добро здравословно състояние. Родителите попълват анкетна карта за общото здравословно състояние на тяхното дете, в която дават необходимата информация относно алергии, непоносимост към някои храни и т.н. Да изпълните точно и без пропуски пълния списък с необходима екипировка. Да попълните Декларация за съгласие, с което писмено давате съгласието си детето Ви да прекара въпросния период от време с нас на посоченото място.

 

Настаняването е в хотел „Трите буки“. Децата имат една закуска, един обяд и една вечеря. Транспортът е със слубежните автомобили на Номадия – бус Ситроен Джъмпер и Дачия Логан.

 

Кой отговаря за децата по време на ски уикенда? По време на ски уикенда децата са със своите инструктори, които поемат грижата за тях и вечер. Сред тях има и планински спасител, който може да окаже първа долекарска помощ.

 

Имат ли децата нужда от джобни? Можете да изпратите Вашите деца със съвсем малко джобни пари, тъй като всичко по време на ски уикенда им е подсигурено.

 

Необходима екипировка: яке и долнище за ски; ски, щеки, обувки, каска, очила; слънчеви очила; крем с висок фактор на UV защита; пухен елек или друга топла връхна дреха; зимна шапка и ръкавици; чорапи (да има и топли чорапи за ски); маратонки /обувки; кроксове или пантофи; полар /суитчър /пуловер ; панталон (тип анцуг или поларено долнище); фанелка; долно бельо; информационен здравен картон (неформален).

 

 

 

 

 

 

ЕЗИКОВИ ЛАГЕРИ В СЕЛО ГОДЛЕВО

 

1-ва смяна /16-22.06.2019г. Програма „Оцеляване в дивата природа“ - местата са изчерпани!

 

2-ра смяна /23-29.06.2019г. Програма „Кухня на открито и аутдор специалитети“

 

3-та смяна /21-27.07.2019г. Програма „Приятели на околната среда“

 

4-та смяна /25-31.08.2019г. Програма „Приятели на гората“

 

Какво ще правят децата?

 

Ще учат по забавен и игрови начин английски език по четири часа на ден. По време на дневните занимания децата ще работят в екип, ще подготвят презентации, ще комуникират непрекъснато с придружаващите ги учители, както и с персонала на хотела. Така ще им помогнем да започнат да изграждат самостоятелност, критично и творческо мислене и умения за социализиране на различни нива. С всяка група ще има учители от езиков  клуб “Мери Итън”, както и инструктор от екипа на “Номадия”. В края на лагера всеки ще получи подарък, който ще може да персонализира. Всяка смяна има своя програма, в рамките на която се работи по съответните теми.

 

 

Програма „Оцеляване в дивата природа“ /Survival skills /16-22.06.2019г. В тази програма ще се научим как да се ориентираме по компас и карта, как да разпознаем дадена местност на картата, как да намерим път обратно към цивилизацията и как да използваме ефективно познанията си за природата. Ще поговорим и за важни въпроси на тема оказване на първа помощ, ще научим или ще си припомним как работи тялото ни, коя е нормалната температура, колко вода трябва да пием и каква храна е най-добре да ядем. Ще бъде наистина приключенско!

 

Програма „Кухня на открито и аутдор специалитети“ /Outdoor cooking /23-29.06.2019г. Какво можете да сготвите, когато сте далеч от кухнята, нямате фурна и котлон, нито пък множество готварски съдове или книги? Оказва се - много! Готварските книги ще ги сътворим сами, ще си направим истински горски хляб по стара българска рецепта. Освен това ще поговорим за билките и как ни помагат да сме здрави, ще си направим сами чай от собственоръчно набрани билки и ще го сварим според индивидуалните ни здравословни нужди.

 

 

Програма „Приятели на гората“ /Forest friends /21-27.07.2019г. В тази седмица ще поговорим за обитателите на гората. Основна тема ще бъдат мечките, а разходката до природния парк за танцуващи мечки “Белица” е основна точка в програмата ни за този период от лятото. Ще помислим за това кои са нощни и дневни животни и какво точно правят нощните животни през нощта. Ще направим разликата между широколистни и иглолистни дървета и ще ги търсим из гората, като се опитваме да различим бор от ела и кедър, както и бук от дъб и ясен - по листата, игличките или шипарките.

 

 

Програма „Приятели околната среда“ /Nature’s friends /25-31.08.2019г. В този модул децата ще научат за много традиционни и нови начини за опазване на околната среда; ще разберат значението на понятието “потребител” и ще обсъждаме как потребителското ни общество допринася за пилеенето на ресурси и замърсяването на околната среда. Ще поговорим по темата anticonsumerism и ще видим, че когато си сред природата, можеш да прекараш времето много по-достойно, без да изразходваш прекалено много ресурси. Ще се запознаем с начина да рециклираме хартия и други интересни занимания.

 

 

И още малко важна информация:

 

 

За да запишете детето си за нашите лагери, то трябва да отговаря на следните условия: Да е на възраст между 7 и 14 години; да е в добро здравословно състояние. На всички родители при записване ще бъде предоставен списък от необходимите принадлежности, които да подготвят в багажа на детето, както и програма за провеждане на събитията по дни. Транспортът се поема от родителите - така родителите сами ще се запознаят с условията, в които детето ще прекара една седмица от лятото си. Лагерът ще се проведе при сформирана група от минимум 15 деца. По време на лагера с децата непрекъснато има обучени инструктори, които могат да оказат първа долекарска помощ в случай на нужда. Допълнително родителите попълват анкетна карта за общото здравословно състояние на тяхното дете, в която дават необходимата информация относно алергии, непоносимост към някои храни и т.н. При необходимост децата се закарват до болницата в Разлог.

 

Записването става в нашия офис на улица „Черни Лом” №10 или на телефоните: 0896 834018; 0896 834017.

 

Настаняването е в хотел „Припеците“ /село Годлево.

 

Децата имат нужда от съвсем малко джобни пари, тъй като имат осигурени четири хранения на ден. Добре е да не се носят ценни предмети и телефони, защото те могат да бъдат загубени или намокрени. Контактът с родителите се осъществява веднъж на ден в периода 18-20.00ч. През останалото време телефоните се съхраняват при придружаващите възрастни. През останалото време родителите ще имат непрекъснат контакт с ръководителите на лагера.

 

Лагерът струва 430лв. на дете при записване до 31.1.2019г. и 460лв. при записване след 31.1.2019г.

 

Цената включва: 4 часа английски на деншест дни настаняване на база пълен пансион със закуска, обяд и вечеря; следобедна закуска - плод; асистенция на инструктори от „Номадия“ и преподаватели по английски език от езиков клуб „Мери Итън“; застраховка; специализирана екипировка – занимателни игри и др.; подарък.

 

Важно: до 31.12.2018г. можете да ползвате и отстъпка за ранни записвания. Ако запишете Вашето дете и платите капаро 140лв., цената на лагера става 430лв. По време на ранните записвания можете да ползвате само тази отстъпка. След като периодът изтече, отстъпка от 30лв. ползва второ дете от семейство.

 

Цената не включва: транспорт, храна и напитки извън основното меню, ДДС.

 

 

 

 

 

 

 

Форма за запитвания

Форма за запитвания

Изпрати