ЕЗИКОВИ ЛАГЕРИ

 

1-ва смяна Годлево /28.06-02.07.2021г., подходящ за 5-7-годишни деца

 

2-ра смяна Годлево /26-30.07.2021г., подходящ за 7-12-годишни деца

 

Лятото е времето на безвремието, защото дните са дълги, безгрижието е навсякъде, приключенията са безчет, а училището го няма. С нашите летни лагери това се допълва и от ученето чрез преживяване, както и от 4 часа английски на ден, преподаван в игрови-приключенски дух, без учебник и с много дейни активности, главоблъсканици и забавни истории. Децата ще бъдат предизвиквани да мислят творчески, да работят в екип, да разрешават различни ситуации и много да играят и спортуват. Базата на хотел “Припеците” в село Годлево е съвсем удобна за целта – хотелът е голям, има прекрасен зелен двор, а до хотела се намира голям стадион за игри. За пета поредна година съвместно с езиков клуб „Мери Итън“ организираме този формат. 

 

По време на лагера децата ще имат възможност да преживеят:

 

- забавен английски, съобразен с възрастта и нивото им (16 учебни часа за седмицата)

приготвяне на собствената ни вечеря(в1ден отседмицата)

- състезателни игри

- игри, развиващи социалните умения и креативността

пикник в гората

дискусии на различни теми,свързани синтересите и емоциите на децата

- игра „В търсене на съкровище“ – игра в рамките на цял ден, по време на който се редуват логически и физически препятствия. Взимането на правилно решение е ключът към успеха и намирането на съкровището...

стрелба с лък

балансиране по лента/слаклайн/

ориентиране по карта и по компас

- незабравими стратегически и езикови игри като “Върколак”...

- много, много спорт - футбол, народна топка, волейбол и други отборни игри

изследване на природните дадености на района

- изследователи на гората и планината

дискотека

- нощен поход в гората

рефлексия върху преживяното и наученото презденя - един от най-добрите начини да извлечем изводи за живота, след игра или упражнения и да приложим нови умения в комуникацията и взаимодействието си с други хора

- посещение на парка за танцуващи мечки в Белица.

 

 

Какво още е необходимо да знаете?

 

Децата ще имат нужда от съвсем малко джобни пари, тъй като имат осигурени 4 хранения на ден. Джобните пари обикновено се използват за покупки и лакомства от селското магазинче. Добре е да не носят ценни предмети със себе си, понеже могат да бъдат изгубени. С всяка група ще има учители от езиков        клуб “Мери Итън”, както и инструктор от екипа на “Номадия”       Родителите ще имат контакт с инструкорите и учителите през цялото време. Връзката децата се осъществява веднъж на ден периода 18 - 20 ч. На всички родители при записване ще бъде предоставен списък от необходимите принадлежности, които да подготвят в багажа на детето, както и програма за провеждане на събитията по дни. Родителите сключват договор за участие на детето в лагера и при пристигане в Годлево ще подписват декларация, че детето им е здраво.

 

Цена: 505лв.

 

Цената включва:

 

- Престой на база пълен пансион (закуска, обяд, вечеря) в хотел „Припеците“ в село Годлево. Настаняването е в двойни стаи, четири нощувки за смяна.

- Допълнителна следобедна закуска в 16 ч.

- Обучение по английски език 16 учебни часа за цялата смяна).

- Игри и дейности, подготвени от инструкторите от Номадия и учителите от Мери Итън.

- Лицензиран транспорт до и от село Годлево.

- Застраховка

- ДДС

 

 

Цената не включва:

 

-    Храна и напитки извън основното меню

 

 

Важно! Номадия ООД и езиков клуб Мери Итън спазват всички препоръки и указания за работа с дема с оглед на пандемията.

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ОТ НОМАДИЯ

Летен палатков лагер за младежи – язовир Голям Беглик 2016г. Пирин 25-29.07.2016г.

 

 

Първа смяна БЕГЛИК /03.07.-09.07.2021г.– подходящ за деца на възраст 7-12г.

 

 

Втора смяна БЕГЛИК /10.07.-16.07.2021г.– подходящ за деца на възраст 13+ години

 

  

Организираме лагерите на Беглик вече толкова много години, че познаваме това място като петте си пръста. И въпреки това, всеки път се удивляваме на чудната природа в околността и спокойните води на язовира с уникални гледки сутрин и по залез. 

 

Тук децата наистина се забавляват и времето минава като миг. Изключително сме щастливи, че отзивите за тези лагери са толкова хубави, че децата се завръщат всяка година отново, за да се впуснат в нови приключения. 

 

Да, тези лагери са по-различни, защото ни доближават максимално до дивата природа. Децата се учат на самостоятелност и че благата на града трябва да се оценят. Животът в лагера е вълнуващ и изцяло ни потапя в онзи приключенския дух, които в града няма как да се разкрие, а тук близо до истинската природа ставаме готови да посрещнем заедно всякакви предизвикателства и нови приключения.

 

Какво всъщност ще правят децата? 

 

Ще правят езерни експедиции с канута и риболовни маршрути в различни части на язовира;ще играят футбол, народна топка и волейбол; ще се къпят в язовира;ще помагат за живота в палатковия лагер – ще носят дърва и др.; ще се научат да живеят и „оцеляват“ в дивата природа без компютри и „нет“; ще готвят; ще узнаят как да присъстват отговорно и незабележимо  в природата; ще спят на палатка и ще се учат на това, защото животът в палатковия лагер е много различен от градския живот; ще си правят вечерни огньове и дискусии, ще имат много препятствия с поставен казус и много други игри. И най-важното ще намерят нови приятели, защото планината прави хората по-добри, защото планината прави хората приятели...

 

 

  

И още малко важна информация:

 

 

За да запишете детето си за нашите лагери, то трябва да отговаря на следните условия: Да е на възраст между 7 и 14 години; да е в добро здравословно състояние. По време на лагера с децата непрекъснато има обучени планински и водни спасители, които могат да оказат първа помощ в случай на нужда. Допълнително родителите попълват анкетна карта за общото здравословно състояние на тяхното дете, в която дават необходимата информация относно алергии, непоносимост към някои храни и т.н. При необходимост децата се закарват до болницата в Батак.Родителите трябва да изпълнят точно и без пропуски пълния списък с необходима екипировка и да попълнят Декларация за съгласие, с което писмено дават съгласието си детето Ви да прекара въпросния период от време с нас на посоченото място.

 

 

Записването става в нашия офис на улица „Черни Лом” №10 или на телефоните: 0896 834018; 0896 834017. При записване се сключва договор и се внася като капаро 30% от сумата. 

 

 

Децата нямат нужда от почти никакви джобни пари, тъй като имат осигурени четири хранения на ден. Добре е да не се носят ценни предмети и телефони, защото те могат да бъдат загубени или намокрени. Контактът с родителите се осъществява веднъж на ден в периода 18-20.00ч. През останалото време телефоните се съхраняват при придружаващите възрастни. През останалото време родителите ще имат непрекъснат контакт с ръководителите на лагера.

 

Важно! Номадия ООД спазва всички препоръки и указания за работа с деца с оглед на пандемията. 

 

Лагерът струва 440лв. на дете.

 

Цената включва: четири хранения на ден - закуска, обяд, следобедна закуска и вечеря; асистенция на инструктори от „Номадия“; застраховка; специализира на екипировка – палатки, лодки, спасителни жилетки, занимателни игри и др.; подарък, ДДС.

 

Цената не включва: транспорт, лична екипировка. 

 

Доплащане транспорт: 70лв. в двете посоки

 

Необходима екипировка: Топъл спален чувал; шалте; одеало; възглавница; челна лампа /фенерче; канче, чиния, вилица, лъжица; гумени ботуши!!!; връхно непромокаемо яке; пухен елек или друга топла връхна дреха; зимна шапка и ръкавици; кърпи; бански; шапка за слънце; крем срещу изгаряне; 6 бр. чорапи (да има и топли вълнени чорапи); маратонки; кроксове или сандали; полар /суитчър /пуловер – 3бр.; панталони (тип анцуг или поларено долнище) – 6бр.; непромокаем панталон; къси панталони – 3бр.; фанелки – 7 бр.; долно бельо – 7бр.; дъждобран; информационен здравен картон (неформален).

 

 

 

Подарете на своето дете едно открито празненство! Нещо наистина нетрадиционно и запомнящо се!

 

Ние не предлагаме клуб с аниматори, ние предлагаме незабравимо преживяване на открито!

 

Можете да изберете различни програми в зависимост от възрастта на Вашето дете и неговите предпочитания - може да изберете например между готвене - правене на калцоне на огън и детективска програма. 

 

Дори и лошото време може да се превърне в истинска история за оцеляване, строеж на подслони и какво ли още не. За нашите предложения няма сезони!

 

Дайте възможност на Вашето дете да се порадва и оцени малките неща:))

 

Потърсете ни - напишете ни имейл или ни се обадете по телефона на 0896834018!

 

Основната ни цел при организиране на нашите лагери е децата да се чувстнват свободни за избират, да опитват, да учат, да се смеят, да бъдат. За нас е важно нашите участници да придобият нови знания и твърди и меки умения на базата на експериментирането и придобиването на собствен личен опит. Изминаваме заедно един път, в края на който има много нови неща - ново отношение към природата, към себе си, към, към..., и най-вече ... много нови приятелства , съкровище и открития...

 

 

За да запишете детето си за нашите лагери, то трябва да отговаря на следните условия: Да е на възраст между 7 и 13 години; да е в добро здравословно състояние. По време на лагера с децата непрекъснато има обучени инструктори, които могат да оказват първа помощ в случай на нужда. Допълнително родителите попълват анкетна карта за общото здравословно състояние на тяхното дете, в която дават необходимата информация относно алергии, непоносимост към някои храни и т.н. При необходимост децата се закарват до болницата в Своге. Родителите трябва да изпълнят точно и без пропуски пълния списък с необходима екипировка и да попълнят Декларация за съгласие.

 

 

По-долу можете да разгледате четирите приключенски лагера за това лято.

 

 

Записването става в нашия офис на улица „Черни Лом” №10 или на телефоните: 0896 834018; 0896 834017. При записване се сключва договор и се внася като капаро 30% от сумата. 

 

 

Важно! Номадия ООД спазва всички актуални за момента препоръки и указания за работа с деца с оглед на пандемията. 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ОТ НОМАДИЯ

OUTDOOR COOKING /ДЕТСКИ ЛАГЕР ОЧИН ДОЛ РАФТИНГ /ДЕТСКИ ЛАГЕР КРЕСНА ВЕЛОЛАГЕР /ДЕТСКИ ЛАГЕР СЕЛО БАНЯ ВЪЖЕНИ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА /ДЕТСКИ ЛАГЕР КРАЙ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

 

ПРОГРАМА НОМАДИЯ И МЕРИ ИТЪН

 

ГОРСКИ ПРИКЛЮЧЕНЦИ

 

Отдавна си мечтаем да пренесем училището на открито, още повече в гората. Зимните месеци, макар и не особено студени тази година, винаги натрупват желанието за игри под слънцето и сред природата. Необходимостта на децата да са на открито особено осезаемо започва да се усеща в класната стая в края на март и началото на април - с пропукването на лалетата и нарцисите. Нашият екип, заедно с този на партньорите ни от езиков клуб „Мери Итън“, сме влюбени в приключенско-преживелищната педагогика, а гората се оказва перфектната “класна стая” за нея. Затова бързаме да обявим готовността си за формирането на първата група “Горски приключенци” за 2021. 

 

Програмата стартирахме миналото лято и се оказа особено успешна. Тя предлага всички предимства на летния лагер в планината без допълнителното финансово натоварване на стойността на нощувката и пълния пансион. “Горски приключенци” е едноседмична програма за летни лагери около София. В рамките на деня децата ще имат 2 уч. часа английски, много естествоизпитателски задачи, игри за себепознание и опознаване на природата и задължителната рефлексия в края на деня.

 

Дати : 5- 9 април 2021

 

Примерна програма: 

 

Ден 1: Преход, експедиция, ориентиране. Плана планина

 

Ден 2: Еднодневна екологична програма на Дендрариума /Игликина поляна и разглеждане на дърветата в района

  

Ден 3: Еднодневна екскурзия до трънското ждрело, музея на киселото мляко в село Студен Извор и на музея на бусинската керамика в село Бусинци

 

Ден 4: Огън и горски хляб. Железница

 

Ден 5: Най-добрият приятел. Позитивното общуане с кучета; осъзнаване и носене на отговорност за живите същества. NB! Кучетата са спасителни кучета от Планинска спасителна служба и са специално обучени да общуват и помагат на хора. 

 

Цената e 270 лв. и включва:  лицензиран транспорт, сертифицирани инструктори по методите на преживелищната педагогика, преподавател по английски език, екипировка за активностите, ДДС.

 

Отстъпка: за записвания до 10 март можете да ползвате 10 лв. отстъпка от общата цена на програмата.

 

Организация: Всеки ден децата ще тръгват от Руски паметник в 8:30 и ще се връщат отново там в 17:30. Програмата може да се промени в зависимост от метеорологичните условия. В случай, че те не позволяват престой на открито, децата ще могат да работят по алтернативна програма в езикова школа “Мери Итън”.

 

За записване: office@nomadia.bg/ 0896834018

 

Важно! „Номадия“ ООД и езиков клуб „Мери Итън“ спазват всички изисквания за безопасност, съобразени с противоепидемиологичните мерки към момента!

 

Очакват ни приключения! 

 

 

Форма за запитвания

Форма за запитвания

Изпрати