ДОПЪЛНИТЕЛНА КВАЛИФИКАЦИЯ ЗА АУТДОР ИНСТРУКТОР/ПРЕЖИВЕЛИЩНА ПЕДАГОГИКА

 

Допълнителната квалификация за аутдор инструктори е обучение, разработено като методика на ученето чрез преживяванеили Преживелищна педагогика. Тя въвежда една по-нова методика по отношение на уменията при работа с групи. Всъщност сама по себе си тя представлява придобиване на знания на базата на изпитания опит чрез експериментиране и развиване както на способността за работа в екип, така и на индивидуалните качества на всеки отделен човек.

 

Какво представлява курсът? - Програмата на курса е разработена и модерирана от нашите партньори от института по преживелищна педагогика към университета CVJM в Касел/http://ep.cvjm-hochschule.de/institute/institut-fuer-erlebnispaedagogik/fort-und-weiterbildung/weiterbildung-wildnis-und-erlebnispaedagogik/, акредитиран от немската провинция Хесен и сертифициран от Немското сдружение по преживелищна педагогика – еталон за високо образователно качество. Този базисен курс дава най-основните знания и умения при работата като инструктор на открито и на закрито. Подчертаваме и „на закрито”, защото много от упражненията могат да бъдат осъществявани извън  природната среда и да обогатят уменията за фасилитиране и модериране на групови процеси. В рамките му са включени 2 модула по 4 дни, 1 по-дълъг модул от 9 дни, лекция на тема „Правни и застрахователни аспекти в работата като инструктор“, обучение по първа долекарска помощ. Курсът завършва с един ден наблюдение в някоя от нашите програми /т.нар. хоспитация  и един ден практика или общо 21 дни.

 

 

Цена: 1500лв. за целия курс /т.е. по около 9лв. на учебен час/. За сравнение цената на същия университет за същото обучение в Германия е 2300 евро./ Цената включва: обучение, инструктори, материали и екипировка, споделени материали, сертификат. Допълнително: застраховка, храна, настаняване и транспорт /възможност за споделен транспорт/, обучение по първа долекарска помощ, ДДС.

 

Забележка: Възможно е разсрочено плащане на три или четири вноски.

 

Дати:                             Модул 1 22-25.05.2020г. – Модул Теория / Очин дол /на български език

 

                                       Модул 2 27.06-05.07.2020г. – Модул „Твърди умения в планината и във водата, бивак” /язовир Голям Беглик /на български език

                                     

                                        16.09.2020г. – Лекция Правни аспекти в ПП /на български език

 

                                        Модул 3 19-22.09.2020г. – City Bound, изпит /София /на английски език

                                     

                                        Ден 19 – Първа долекарска помощ /всеки може сам да организира своя курс по първа помощ, за нас е важно да има валиден сертификат

 

                                      Ден 20 – Наблюдение в някоя от програмите на Номадия /уговаря се допълнително

 

                                      Ден 21 - Практика/уговаря се допълнително

 

Записване: Изпрати имейл на office@nomadia.bg или се обади на телефон 0896 834018. Записването става чрез подписване на договор и плащане на 500лв. първа вноска за курса. Останалата част от сумата може да бъде плащана на вноски. Крайният срок на записване е 20.04.2020г.

 

 

                   

Ползи:

 

-      Получаваш немска диплома с клеймото на Немското сдружение по преживелищна педагогика и издадена от Института по ПП в Касел /Германия на цена, много по-ниска от цената в Германия. Сертификат: Курсът завършва със сертификат, издаден от университета в гр. Касел. Той има статута на допълнителна квалификация. Сертификатът носи печата на CVJM-университет в Касел /https://www.cvjm-hochschule.de/institut-fuer-erlebnispaedagogik-ifep/ и клеймото и на Немското сдружение по индивидуална и преживелищна педагогика.

-      Нова методика и подход в работата за учители, аниматори, треньори и всички, които работят в човешкия ресурс

-      Възможност за работа като аутдор инструктор в Номадия – всички, преминали обучението са с предимство като наши инструктори в бъдещите ни програми

-      Възможност за работа за младежи през лятото като стажант-инструктори

-      Възможност за работа като сертифициран аутдор инструктор – към момента почти без конкуренция в нашата страна

-      Нов поглед и методика при работата с деца в различни възрастови групи, с младежи и възрастни

 

 

Форма за запитвания

Форма за запитвания

Изпрати