„Силно вярвам, че всички се раждаме с изключителни природни таланти, но колкото повече прекарваме в този свят, толкова повече губим връзката си с тях. Ирония е, че една от основните причини това да се случва е образованието. В резултат прекалено много хора не откриват своите собствени таланти и на практика не знаят какво са способни да постигнат.“

В горепосочения цитат на Кен Робинсън от книгата „Елементът“ в синтезиран вид срещаме основните проблеми на нашето съвременно образование. Образование, което за съжаление унифицира хората, което изгражда толкова силни стереотипи, които впоследствие цял живот не успяваме да преодолеем.

Преживелищното обучение, известно като учене чрез съпреживяване или като учене чрез правене, въвежда една различна концепция по отношение на образованието. Само по себе си то представлява всъщност набиране на нови знания и умения на базата на новопридобития опит, на базата на експериментирането, на базата на развиването както на способността за работа в екип, така и на индивидуалните качества на всеки отделен човек.

Изхождайки от дългогодишния ни опит в тази сфера ние – екипът на Номадия сме убедени, че с помощта на методиката на преживелищното обучение Вашите деца ще развият, а не загубят най-ценните си качества, ще изживеят незабравими мигове със своите приятели, ще придобият много нови знания и умения, ще се докоснат до най-съкровените ценности на човешкото общество.

Изучаването на света и заобикалящата ни среда е важна част от обучението на децата. Природата предоставя възможност децата да натрупат опит, като им предлага дейности, които са сензитивно наситени и богати на преживявания и лесно ангажират вроденото им любопитство и въображение.

Преживелищното обучение е подходящо за най-различни възрастови групи – от детската градина до ...99 години. Тази нова методика е силно приложима при тийнейджърите и при децата на 12-13 години, за които работата в екип е истински трудно предизвикателство.

КАКВО ПРЕДЛАГАМЕ?

 

Преживелищно обучение всяка седмица, в рамките на един месец или през ваканцията

 

КОГА           Срещи в месеца в удобен ден и час

КЪДЕ          В парка - на открито, под слънчевите лъчи и сянката на дърветата, а ако вали ще се приютим на сухо място

ТЕМИТЕ     Всяка среща протича под свой собствен знак, като темите са съобразени с интересите и възможностите на съответната възрастова група. /рециклиране; животните в градската джунгла; изкуство в движениебезопасни спортни щуротии; стрелба с лък, въжеиграчи – балансиране на лента/слаклайн и много други/

 

В края на всяко преживяване за нас е важно да чуем мнението на децата, а след приключване на четирите теми Вие получавате от нас информация от това преживелищно обучение под формата на доклад.

 

 

Форма за запитвания

Форма за запитвания

Изпрати