ДОПЪЛНИТЕЛНА КВАЛИФИКАЦИЯ ПРЕЖИВЕЛИЩНА ПЕДАГОГИКА /ERLEBNISPÄDAGOGIK

 

Допълнителната квалификация по Преживелищна педагогика е обучение, разработено като методика на ученето чрез преживяванеТя въвежда една различна концепция по отношение на уменията при работа с групи. Всъщност сама по себе си тя представлява придобиване на знания на базата на изпитания опит чрез експериментиране и развиване както на способността за работа в екип, така и на индивидуалните качества на всеки отделен човек и спомага за личностното развитие на всеки един участник.

 

Програмата на курса е разработена и модерирана от нашите партньори от института по преживелищна педагогика към университета CVJM в Касел/ http://ep.cvjm-hochschule.de/institute/institut-fuer-erlebnispaedagogik/fort-und-weiterbildung/weiterbildung-wildnis-und-erlebnispaedagogik/, акредитиран от немската провинция Хесен и сертифициран от Немското сдружение по преживелищна педагогика. Този базисен курс дава най-основните знания и умения при работата като педагог на открито и на закрито. В рамките му са включени 4 модула по 4 дни, 2 дни на тема „Водни постановки в ПП“, лекция на тема „Правни и застрахователни аспекти в работата като Преживелищен педагог“. Курсът завършва с обучение по първа долекарска помощ, което всеки един курсист може да направи сам или организирано от нас допълнително, един ден хоспитация – наблюдение на някоя от нашите програми и един ден практика или общо 21 дни.

 

СертификатКурсът завършва със сертификат, издаден от университета в гр. Касел. Той има статута на допълнителна квалификация. Сертификатът носи печата на CVJM-университет в Касел и клеймото и на Немското сдружение по индивидуална и преживелищна педагогика.

 

 

План – програма

 

Дати

Локация

Език

Цена

Цената включва

Изпълнител

Теми

Модул 1 /Планина

18-21.04.2019

Дивите петли /Гюлечица

Български

320лв. без ДДС

Обучение и материали, екипировка за провеждане

Номадия

Ориентиране; Висок и нисък въжен елемент в ПП; Стрелба с лък; Оценка и мениджмънт на  риска при планински програми

Модул 2

23-26.05.2019

Очин Дол /Врачански Балкан

Английски

350лв. без ДДС

Обучение и материали, екипировка за провеждане

CVJM университет /Касел и Номадия

Кооперативни игри, рефлексия, модели на трансфериране на наученото в ежедневието; история и основни принципи в ПП, упражнения за доверие и др.

Модул 3

05-08.09.2019

Бивак

Английски

350лв. без ДДС

Обучение и материали, екипировка за провеждане

CVJM университет /Касел и Номадия

Бивак и техники за лагеруване сред природата, възли, техники за правене на огън, готвене в полеви условия, екология и изучаване на растенията и животните и др.

11.10.2019

София

Български

-

Лектор, наем зала

Номадия

Лекция на тема Правни и застрахователни аспекти в работата като преживелищен педагог

Модул 4 /Вода

12-13.10.2019

Язовир Искър или езерото Панчарево

Български

150лв.

Обучение, материали и екипировка

Номадия

Водноспасителен минимум, плаване с канута, изработване на сал, оценка на риска при водни елементи

Модул 5 /City Bound

31.10-03.11.2019

София

Английски

330лв. без ДДС

Обучение, материали и екипировка

CVJM университет /Касел и Номадия

ПП в града и други – City bound, съпровождане на процесите в ПП и др.

 

 

 Телефон за контакт: 0896 834018 /Румяна Георгиева

 

 

 

 

 

ИНСТРУКТОР МОБИЛНИ ВЪЖЕНИ ЕЛЕМЕНТИ ПО СТАНДАРТИТЕ НА ЕВРОПЕЙСКАТА ВЪЖЕНА АСОЦИАЦИЯ ERCA 

 

Високите и ниски въжени елементи са сравнително рядко използван метод в Преживелищната педагогика. Много често елементът не е на мястото, което ни трябва точно в този момент. Има решение за такива ситуации и ние бихме искали да ти ги покажем.

 

Ще научиш как сигурно и професионално се изготвят ниски и високи въжени елементи според стандартите на Европейската въжена асоциация. Ще получиш инструментариум от методи как въжените елементи могат да бъдат използвани с педагогическа цел.

 

Акценти от програмата:

  • ·         Практическо изучаване на изграждане и използване на множество мобилни въжени елементи
  • ·         Техники за опъване на въжения елемент
  • ·         Екипировка и възли
  • ·         Стандарти за сигурност съгласно ERCA
  • ·         Репертоар от методи за мобилни въжени точки
  • ·         Качване по въжето
  • ·         Мениджмънт по сигурността и мениджмънт в кризисни ситуации

 

 

Дати:

21-23.09.2019г.

Място:

Рила /Мальовица /Х. "Ален Мак"

Обучители:

Обучители от университета CVJM. Обучението се провежда на английски език.

Сертификат:

След завършване на курса участниците получават сертификат от висшето училище „Инструктор мобилни въжени елементи”

Цена:

360лв. Цената включва: обучители от университета CVJM специализирана екипировка, сертификат. Цената не включва: настаняване, други разходи от личен характер, ДДС.

Участници:

Минимум 15 човека. Максимум 20 човека.

Срок за записване:

20.08.2019г. Записването става чрез изпращане на запитване на нашия имейл office@nomadia.bg; и внасяне на 30% аванс от таксата за курса. Можете да ни потърсите и на телефон 0896 834018 /Румяна Георгиева

Ползи:

Получаваш европейски признат сертификат.

Запознаваш се със стандартите на Европейската въжена асоциация ERCA.

Работиш като инструктор по въжени елементи / въжени градини и имаш правоспособност за това според европейското законодателство.

Имаш възможността да бъдеш част от този курс в България на доста атрактивна цена.

Дори и да имаш много знания и умения в областта ние сме сигурни, че ще има и нови неща за теб:)

ДОПЪЛНИТЕЛНА КВАЛИФИКАЦИЯ ЗА АУТДОР ИНСТРУКТОР/ПРЕЖИВЕЛИЩНА ПЕДАГОГИКА

 

Допълнителната квалификация за аутдор инструктори е обучение, разработено като методика на ученето чрез преживяванеили Преживелищна педагогика. Тя въвежда една по-нова методика по отношение на уменията при работа с групи. Всъщност сама по себе си тя представлява придобиване на знания на базата на изпитания опит чрез експериментиране и развиване както на способността за работа в екип, така и на индивидуалните качества на всеки отделен човек.

 

Какво представлява курсът? - Програмата на курса е разработена и модерирана от нашите партньори от института по преживелищна педагогика към университета CVJM в Касел/http://ep.cvjm-hochschule.de/institute/institut-fuer-erlebnispaedagogik/fort-und-weiterbildung/weiterbildung-wildnis-und-erlebnispaedagogik/, акредитиран от немската провинция Хесен и сертифициран от Немското сдружение по преживелищна педагогика – еталон за високо образователно качество. Този базисен курс дава най-основните знания и умения при работата като инструктор на открито и на закрито. Подчертаваме и „на закрито”, защото много от упражненията могат да бъдат осъществявани извън  природната среда и да обогатят уменията за фасилитиране и модериране на групови процеси. В рамките му са включени 2 модула по 4 дни, 1 по-дълъг модул от 9 дни, лекция на тема „Правни и застрахователни аспекти в работата като инструктор“, обучение по първа долекарска помощ. Курсът завършва с един ден наблюдение в някоя от нашите програми /т.нар. хоспитация  и един ден практика или общо 21 дни.

 

 

Цена: 1500лв. за целия курс /т.е. по около 9лв. на учебен час/. За сравнение цената на същия университет за същото обучение в Германия е 2300 евро./ Цената включва: обучение, инструктори, материали и екипировка, споделени материали, сертификат. Допълнително: застраховка, храна, настаняване и транспорт /възможност за споделен транспорт/, обучение по първа долекарска помощ, ДДС.

 

Забележка: Възможно е разсрочено плащане на три или четири вноски.

 

Дати:                             Модул 1 22-25.05.2020г. – Модул Теория / Очин дол /на български /английски език

 

                                       Модул 2 27.06-05.07.2020г. – Модул „Твърди умения в планината и във водата, бивак” /язовир Голям Беглик /на български /английски език

                                     

                                        16.09.2020г. – Лекция Правни аспекти в ПП /на български / английски език

 

                                        Модул 3 19-22.09.2020г. – City Bound, изпит /София /на английски език

                                     

                                        Ден 19 – Първа долекарска помощ /всеки може сам да организира своя курс по първа помощ, за нас е важно да има валиден сертификат

 

                                      Ден 20 – Наблюдение в някоя от програмите на Номадия /уговаря се допълнително

 

                                      Ден 21 - Практика/уговаря се допълнително

 

Записване: Изпрати имейл на office@nomadia.bg или се обади на телефон 0896 834018. Записването става чрез подписване на договор и плащане на 500лв. първа вноска за курса. Останалата част от сумата може да бъде плащана на вноски. Крайният срок на записване е 20.04.2020г.

 

 

                   

Ползи:

 

-      Получаваш немска диплома с клеймото на Немското сдружение по преживелищна педагогика и издадена от Института по ПП в Касел /Германия на цена, много по-ниска от цената в Германия. Сертификат: Курсът завършва със сертификат, издаден от университета в гр. Касел. Той има статута на допълнителна квалификация. Сертификатът носи печата на CVJM-университет в Касел /https://www.cvjm-hochschule.de/institut-fuer-erlebnispaedagogik-ifep/ и клеймото и на Немското сдружение по индивидуална и преживелищна педагогика.

-      Нова методика и подход в работата за учители, аниматори, треньори и всички, които работят в човешкия ресурс

-      Възможност за работа като аутдор инструктор в Номадия – всички, преминали обучението са с предимство като наши инструктори в бъдещите ни програми

-      Възможност за работа за младежи през лятото като стажант-инструктори

-      Възможност за работа като сертифициран аутдор инструктор – към момента почти без конкуренция в нашата страна

-      Нов поглед и методика при работата с деца в различни възрастови групи, с младежи и възрастни

 

 

Форма за запитвания

Форма за запитвания

Изпрати