ПЛАНИНАТА НА БОГОВЕТЕ /ОЛИМП - ВРЪХ МИТИКАС И МЕТЕОРА

 

Това пътуване към митичната планина Олимп ще се изкачим до трона на боговете – връх Митикас 2917м. Техничният маршрут към върха обяснява страхопочитанието на древните гърци пред величествения масив. Това е и нашата цел, ако е необходимо ще използваме и алпийска техника. Изкачването на върха ще бъде по-стойностно и по-желано, ако след това ни очаква сладостна почивка на брега на морето с бутилка бира в ръка....

Важна информация:

 • Период: 24-27.05.2018г.
 • Нощувки: първата нощувка е в хижата, втората в хотел в Лептокария, третата на къмпинг в Метеора.
 • Пътуването е с бус.
 • Цена:  395лв. – транспорт, застраховка, планински водач, 3 нощувки, 3 закуски, екипировка за катеренето. Цената не включва музейни такси.
 • Необходимо условие: добра физическа подготовка.
 • Програма: Тръгване от София на 24.05.2018г. сутринта, пристигане около обяд в местността Приониа 1100м н.в. Преход до хижа Агапитос 2100м н.в. Нощувка. 
  Ден 2 - закуска. Изкачване до връх Митикас 2917 и спускане /5 часа / до Приониа. Вечеря и нощувка в Лептокария. 
  Ден 3. Закуска и ранно отпътуване за Метеора. Катерене /разглеждане на манастирите.
 • Ден 4. Катерене и отпътуване за България. Пристигане около 22 часа. 

 

 

 

 

 

 

 

ИЗКАЧВАНЕ НА ВРЪХ ТРИГЛАВ В ЮЛИЙСКИТЕ АЛПИ

 

Разположен в централната част на националния парк Триглав, най-високият връх на Словения (2864м) привлича своите почитатели не толкова с височината си, колкото с труднодостъпността си. Изкачването е свързано не само с преодоляването на голям наклон, но и с преминаването на отвесни участъци, обезопасени с железни хватки. Преминаването през тях напомня катерене по Виа ферата. Всеки изкачил върхове като Вихрен, Митикас, всеки, който се е пробвал на височини, е достатъчно подготвен и за словенския първенец.

Важна информация:

 • Период: 05-09.09.2018г.
 • Нощувки:две в хижи, една в къмпинг и една в хостел в Любляна.
 • Пътуването е с бус.
 • Цена:  660лв. Цената включва: транспорт, застраховка, планински водач, 4 нощувки /2 в хижи, 1 в къмпинг и една в хостел в Любляна, закуски, необходима екипировка за изкачването, палатки.
 • Необходимо условие: способност за извършване на преходи с продължителност – 8/9 часа, добра физическа кондиция.
 • Програма.

Ден 1 – Отпътуване от София към Словения. Пристигане и нощувка в хижа в подножието на масива.

Ден 2 – Изкачване до хижа Кредарица и нощувка.

Ден 3 – Изкачване на първенеца на Юлийските Алпи. Слизане и нощувка в Блед.

Ден 4 – Разходка в Блед и отпътуване за из столицата на Словения. Разглеждане на Любляна. Нощувка.

Ден 5 - Отпътуване за България. Прибиране в София късно вечерта.

 

 

МАРТЕНСКО ЗИМНО САФАРИ НА БАБИН ЗУБ ЗА ГОЛЕМИ/СЪРБИЯ /02-05.03.2018г.

 

Една възможност да придружите детето си и да не скучаете

Разположен в непосредствена близост до България, ски-курортът в сръбската част на Стара планина в подножието на връх Миджур е известен с новите си съоръжения, добрите условия за ски, привлекателните цени и красотата на суровата си природа. Ски-центърът е държавен, разполага с пет лифтови съоръжения /гондола, два седалкови лифта, котва и паничка/ и със ски-писти за всеки скиор – от синя до черна. Пистите са широки и са много подходящи както за първи стъпки за начинаещите, така и за първи стъпки в пудрата за по-напредналите. Ние от своя страна Ви предлагаме още:

 

 

Дати: 02-05.03.2018г.

 

Цена: 190лв. (застраховка, три нощувки с настаняване на база ВВ в къща за гости – Вила Дукат в селцето Црни Врх, Игра Зимно сафари, тематична вечер за зимната планина с домашно приготвена храна)

 

Цената не включва: обяд и останалите вечери, транспорт, ски карти и ски екипировка.

 

Допълнителни предложения:

 

1. Зимен преход към връх Миджур /подходящ и за начинаещи/ - 60лв. на човек при група от 4 човека

2. Техника на извънпистовото каране - 40лв. на човек при група от 4 човека

 

 

Записването се осъществява до 10.02.2018г. в нашия офис на улица „Черни Лом” №10 или на телефоните: 0896 834018; 0896 834017. При записване се внася капаро от 30% от сумата. Обръщаме внимание,че местата са ограничени!

 

Настаняването е във Вила Дукат.

 

 

 

 

СКИПРЕХОДИ В РАЙОНА НА СЕДЕМТЕ РИЛСКИ ЕЗЕРА И ВРЪХ КАБУЛ /17-18.02.2018г.

 

Описание: ски-преход в Северозападна Рила - връх Кабул или в района на Езерата /Отовица/Харамията - в зависимост от снежните условия и възможностите на групата; техника на ходене с колани; ски в необработен терен; техника на ходене и преход със снегоходки; опасности в зимната планина; лавинна безопасност, снежен профил, използване на лавинни уреди. Първи стъпки в леденото катерене на Скакавица.

       

Място: Рила, Скакавица.

 

Цена: 140лв.

 

Цената включва:  водач, 1 нощувка, инструктор ледено катерене, екипирока за катеренето.

 

Цената не включва: транспорт, храна.

 

Необходима екипировка: ски туринг комплект - ски, комбиниран автомат, комбинирани обувки и колани; лавинна екипировка - лавинен предавател, лопата и сонда; подходящи дрехи за зимната планина; застраховка

 

 

 

КРАСИВИЯТ ПИРИН /БЕЗБОГ И ПОЛЕЖАН /17-18.03.2018г.

 

Описание: ски-преход в района на връх Безбог и Полежан; техника на ходене с колани; ски в необработен терен; техника на ходене и преход със снегоходки; опасности в зимната планина; лавинна безопасност, снежен профил, използване на лавинни уреди.

       

Място: Пирин /Добринище.

 

Цена: 140лв.

 

Цената включва:  водач, 1 нощувка.

 

Цената не включва: транспорт, храна, билет за лифта.

 

Необходима екипировка: ски туринг комплект - ски, комбиниран автомат, комбинирани обувки и колани; лавинна екипировка - лавинен предавател, лопата и сонда; подходящи дрехи за зимната планина; застраховка

 

 

 

 

 

 

За пролетно-есенния сезон...

 

 

ВИА ФЕРАТА - МАЛЬОВИЦА

Една от малкото истински и дълги ферати в България. Цялата Мальовишка долина на длан, а от върха – дивата Урдина долина! При добро време ще направим и връх Мальовица.

Цена: 90лв. (транспорт, водач, екипировка, нощувка в хижа)

Необходимо е: планинска застраховка, добра физическа кондиция без специална подготовка.

Програма. 1 ден. Отпътуване от София в посока Мальовица. Преминаване по фератата и качване до Мальово поле. 2 ден. Трекинг в района. 16.00ч. – отпътуване.

 

 

ВЕЛОПРЕХОД + ЕКОПЪТЕКИ /ТРЪНСКО /2 ДНИ

Ниският силно начупен релеф на тази част от Краището ни дава чудесни съпътстващи гледки, докато въртим педалите. За да подсилим суровия тип на пътуването ни, ще нощуваме по номадски – на бивак с огън... или в къща за гости.

Програма. Ден 1 – село Банкя – Трън – ждрелото на река Ерма – село Банкя.

Ден 2 - Трън – село Ездимирци – село Велиново – село Ребро.

Трудност: 2/3

Цена: 100лв. (транспорт, водач, биваци) /130лв. с нощувка в къща за гости

Необходимо е: планински велосипед (+25лв. наем), добра физическа кондиция без специална подготовка.

 

За есенно-зимния сезон...

 

КУРСЪТ „СКАЛА/ЛЕД“ е предназначен за всеки, който може да отдели ден от седмицата и който желае да се запознае с методите на катерене в различни терени и условия.Изборът на локация е в зависимост от метеорологичните условия. Таксата за целия курс е 250 лв.за пет посещения, а за едно посещение - 60лв. В нея са включени инструктор /водач и пълна екипировка за катеренето. Очакваният ефект е адекватно боравене с екипировката, преценка и намаляване на риска при катерене/осигуряване и най-важното - пребиваване в планината по един интересен и техничен начин. 

 

Форма за запитвания

Форма за запитвания

Изпрати